Oops! Sorry!!


This site doesn't support Internet Explorer. Please use a modern browser like Chrome, Firefox or Edge.

Ayurveda – vetenskapen om livet

Vad är Ayurveda

Ayurveda betyder Vetenskapen om livet och är ett femtusenårigt gammalt medicinskt system från Indien. Ayurveda ser till hela människan både det kroppsliga, mentala och emotionella och inte minst själen.

Vem är Ayurveda för

I Indien förebygger, behandlar och botar man de flesta sjukdomar med Ayurveda, men hos oss i västvärlden används Ayurveda som ett komplement till västerländsk medicin, speciellt för sjukdomar där modern medicin har mindre möjligheter att bota. Ayurveda är bra för olika mag- och tarmproblem, huvudvärk och migrän, stress och sömnproblem, urinvägsinfektioner och andra kroniska infektioner, envis hosta, förkylningar och bihåleinflammationer, muskel och ledbesvär, viktminskning, sockerbegär, PMS, menstruations- och andra hormonella besvär, astma och allergier, hudproblem, nervsystemets sjukdomar och för att städa ur och bygga upp kroppen. Det fantastiska med Ayurvedan är att man inte behöver ett namn på sjukdomen för att kunna behandla/bota, man ser istället på obalansen.

Vem är Ayurveda för

När man behandlar och botar försöker man återställa de obalanser som sjukdomen eller symtomen har orsakat. Då varje människa är unik ser ingen behandling likadan ut, utan behandlingsplanen läggs upp utifrån de behov du har och de möjligheter som finns för dig att förändra ditt liv. Det kan innebära att du blir rekommenderad örter, får kost eller andra livsstilsråd och även på sikt kanske genomgår en städning av kroppen - kallad Panchakarma för att komma åt djupare obalanser. Panchakarma innebär att man genom olje- och örtmassage, ång- och örtbad och andra inre reningsprocesser rensar ut alla toxiner i kroppen och sinnet. Yoga och andningsövningar är även ett naturligt inslag i ayurvediska behandlingar. Man behöver inte vara "sjuk" för att få hjälp av Ayurveda, att förebygga sjukdom och att rejuvenate - föryngras är en av Ayurvedans viktigaste områden.